Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen en fantastisk fiskrätt med ugnsbakad havsabborre i huvudrollen. Fantastiska tillbehör är osttoppad rostad potatis, stekt broccolini med pinjekärnor, och en ljuvligt krämig basilikasås med grädde och citron.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Havsabborre
(Innehåller Fisk Kan innehålla Fisk)
2 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 portionspåse
Basilika
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
150 g
Broccolini
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
½ st
Citron
½ msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Smör (steg 4)
2 msk
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene.
Under tiden, finhacka basilikablad. Finhacka eller pressa vitlök. Skär citron [½ st, 2P] i klyftor. Torka av fisk med hushållspapper och krydda med hälften av Mamas favorit [½ st, 2P] och en nypa salt. Placera fisk i en ugnsform.
Ta ut plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, och strö över ost. Ställ in formen med fisk, och plåten med potatis, och baka i 8-10 min, tills fisk är genomstekt och ost är gyllene. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek broccolini i 5-6 min, tills mjuk. Krydda med salt och peppar. Tillsätt smör [1 msk I 2 msk] och pinjenötter och stek i 1-2 min, tills pinjenötter är lätt rostade. Ställ åt sidan på en tallrik. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme ( utan att skölja av den). Stek vitlök i 30 sek, tills väldoftande. Rör i matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, basilika och vatten [2 msk | 4 msk] och sjud i 1 min, tills genomvarmt. Krydda med salt, peppar och citronsaft.
Lägg upp osttoppad potatis, broccolini och ugnsbakad havsabborre på tallrikar. Skeda över krämig basilikasås på fisken. Servera med resterande citronklyftor.