Ost och senap är kanske inga klassiska ingredienser i en fiskrätt, men vi lovar att de tar kvällens kolja till nästa nivå! Tillsammans med panko bildar de ett gyllene och knaprigt täcke på fisken som tillagas i ugnen medan vi rostar rotfrukter som sedan vänds med färdig salladsmix. Pricken över i blir en krämig gräddfilsdressing med smak av vitlök och persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
1 portionspåse
Bladpersilja
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Palsternacka
300 g
Potatis
1 st
Rödbeta
60 g
Salladsmix
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Morot
½ st
Vitlöksklyfta
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär rödbeta, morot, potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Blanda riven ost, panko, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper.
Bre senap på toppen av fiskfiléer.
Skeda över pankoblandning och tryck försiktigt fast den på fisken med baksidan av skeden.
Tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, skölj salladsmix.
Finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Blanda gräddfil, vitlök, persilja, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Vänd sallad med rostade rotfrukter och en nypa salt precis innan servering.
Lägg upp rotfrukter och fisk på tallrikar.
Servera med vitlöksdressing.