Ugnsbakad kolja med ost- och senapstäcke
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad kolja med ost- och senapstäcke

Ugnsbakad kolja med ost- och senapstäcke

med rostade rotfrukter och örtdressing

Ost och senap är kanske inga klassiska ingredienser i en fiskrätt, men vi lovar att de tar kvällens kolja till nästa nivå! Tillsammans med panko bildar de ett gyllene och knaprigt täcke på fisken som tillagas i ugnen medan vi rostar rotfrukter som sedan vänds med färdig salladsmix. Pricken över i blir en krämig gräddfilsdressing med smak av vitlök och persilja.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Senap
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

1 portionspåse

Bladpersilja

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Palsternacka

300 g

Potatis

1 st

Rödbeta

60 g

Salladsmix

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Morot

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2316 kJ
Energi (kcal)554 kcal
Fett17.5 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater60.9 g
varav socker16.7 g
Protein41.4 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär rödbeta, morot, potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Gör pankotäcke
2

Blanda riven ost, panko, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Förbered fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper.

Ugnsstek fisk
4

Bre senap på toppen av fiskfiléer.

Skeda över pankoblandning och tryck försiktigt fast den på fisken med baksidan av skeden.

Tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda dressing
5

Under tiden, skölj salladsmix.

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Blanda gräddfil, vitlök, persilja, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Vänd sallad med rostade rotfrukter och en nypa salt precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter och fisk på tallrikar.

Servera med vitlöksdressing.