Trodde ni att ni redan hade provat alla sätt att servera kyckling? Vi vågar nästan lova att ni inte har provat att laga kyckling med alla de goda tillbehör vi har förberett idag! Kycklingen förbakas med vitlök innan den blir nerblandad i den smarriga tomatsåsen som är smaksatt med rödvin. Pärlcouscous är nästan för vackra för att äta, och är ett roligt alternativ till pasta och ris!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Tomat
4
Vitlöksflörter
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
60
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
300
Kycklingbröstfilé
60
Spenat
1
Krossade tomater
4
Grönsaksbuljong
20
Finriven ost
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
4
Vatten
Smör
1
Socker
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan) och buljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.
Blanda Vitlöksflörter, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Vänd i kycklingen. Hetta upp en skvätt olivolja* och en klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, eller tills gyllene. Överför kyckling till en plåt med bakplåtspapper och baka i 10-12 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Skiva rödlök tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök. Grovhacka tomat. Grovhacka 1/3 av spenaten till garnering i steg 6.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs rödlök, vitlök och tomat i 2-3 min. Tillsätt krossade tomater, rödvinssås, socker*, en skvätt vatten*, en nypa salt* och peppar*. Låt såsen sjuda intill pärlcouscous är färdig.
Rör i pärlcouscous, hälften av riven ost, en stor klick smör* och spenat med tomatsåsen. Skär kyckling i 2 cm breda skivor.
Servera rätten i djupa tallrikar, börja med pärlcouscous i tomatsås och sedan kyckling. Toppa med hackad spenat och resterande ost.