topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad torsk

Ugnsbakad torsk

med krämig vitkål, mandel- och rödbetssallad

Ikväll lagar vi supergod stekt torsk. Har du aldrig stuvat grönsaker förr? Inget problem, vi lovar att du svänger ihop den stuvade spetskålen på noll tid. Servera med kokt potatis, rostad rödbeta och mandlar.

Allergener:
Mjölk
Fisk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Kruspersilja

200

Spetskål

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

250

Torsk

(Innehåller Fisk)

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

4

Grönsaksbuljong

2

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 5)

1

Vetemjöl (steg 5)

½

Salt (steg 5)

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)712 kcal
Energi (kJ)2980 kJ
Fett30.03 g
varav mättat14.5 g
Kolhydrater68.44 g
varav socker18.2 g
Protein38.95 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C. Placera potatis i en stor kastrull med kallt saltat vatten*, och koka upp. Koka potatis i 25-30 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Rosta rödbetor
2

Skala och tärna rödbeta i 1 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga på översta hyllan i ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka.

Baka fisk
3

Koka upp ytterligare en stor kastrull med saltat vatten*. Placera fisk i en ugnsform, strö över en nypa salt* och peppar*. Placera en klick smör* på varje filé. Täck ugnsformen med folie och baka i 10-12 min. Finhacka persilja. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Koka spetskål
4

Skär spetskål i 1 cm breda strimlor. Tillsätt spetskål till det kokande vattnet* och koka under lock i 5 min. Spara lite kokvatten* [1 dl | 2 dl] (till stuvningen i steg 5) innan du häller av vattnet. Ställ kastrullen åt sidan. 

Stuva spetskål
5

Tillsätt smör* [1 msk | 2 msk] och vetemjöl* [1 msk | 2 msk] till en kastrull och rör om tills smöret* har smält. Tillsätt det sparade kokvattnet, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde lite i taget under omrörning tills såsen har tjocknat. Tillsätt spetskål och persilja och låt värmas upp. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och generöst med peppar*. Grovhacka mandlar. 

Servera
6

Servera torsk med stuvad spetskål och potatis. Fördela rostade rödbetor och strö över hackade mandlar.