topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad torsk

Ugnsbakad torsk

med stuvad spetskål och varm rödbetssallad

I kväll lagar vi supergod ugnsbakad torsk med klassiska tillbehör – kokt potatis och stuvad spetskål. Har du aldrig stuvat grönsaker förr? Inget problem, det är superenkelt och smakar fantastiskt. Kanske kan det till och med få kräsna barn att äta fler grönsaker? Vi serverar kvällens fiskrätt med rostade rödbetor toppade med hackad mandlar.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Fisk
Nötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 portionspåse

Kruspersilja

200 g

Spetskål

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

2 st

Rödbeta

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2485 kJ
Energi (kcal)594 kcal
Fett19.7 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater65.9 g
varav socker18.1 g
Protein36.2 g
Salt1.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Lägg potatis i en stor kastrull med kalt saltat vatten och koka upp.

Koka potatis i 25–30 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.

Sätt åt sidan under lock.

Rosta rödbeta
2

Skala och tärna rödbeta i 1 cm stora bitar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Ugnsstek fisk
3

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och peppar.

Lägg över den i en ugnsform med en klick smör [1 msk | 2 msk] på varje bit fisk.

Täck med folie och tillaga i ugnen i 12–15 min.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Koka spetskål
4

Under tiden, finhacka persilja.

Grovhacka mandlar.

Halvera och skär spetskål i tunna skivor.

Tillsätt spetskål till det kokande vattnet och koka under lock i 5 min. Häll av vatten och ställ åt sidan i en skål.

Stuva spetskål
5

Tillsätt mornaysås i kastrullen som använts till kålen och hetta upp i 30 sek.

Tillsätt kokt kål och persilja och värm i 1 min.

Krydda med en nypa salt och en generös mängd peppar.

Servera
6

Lägg upp fisk, stuvad kål och potatis på tallrikar.

Servera med rostade rödbetor och toppa med hackade mandlar.