I kväll lagar vi supergod ugnsbakad torsk med klassiska tillbehör – kokt potatis och stuvad spetskål. Har du aldrig stuvat grönsaker förr? Inget problem, det är superenkelt och smakar fantastiskt. Kanske kan det till och med få kräsna barn att äta fler grönsaker? Vi serverar kvällens fiskrätt med rostade rödbetor toppade med hackad mandlar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 portionspåse
Kruspersilja
200 g
Spetskål
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
2 st
Rödbeta
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Smör (steg 3)
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Lägg potatis i en stor kastrull med kalt saltat vatten och koka upp.
Koka potatis i 25–30 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.
Sätt åt sidan under lock.
Skala och tärna rödbeta i 1 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg över den i en ugnsform med en klick smör [1 msk | 2 msk] på varje bit fisk.
Täck med folie och tillaga i ugnen i 12–15 min.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, finhacka persilja.
Grovhacka mandlar.
Halvera och skär spetskål i tunna skivor.
Tillsätt spetskål till det kokande vattnet och koka under lock i 5 min. Häll av vatten och ställ åt sidan i en skål.
Tillsätt mornaysås i kastrullen som använts till kålen och hetta upp i 30 sek.
Tillsätt kokt kål och persilja och värm i 1 min.
Krydda med en nypa salt och en generös mängd peppar.
Lägg upp fisk, stuvad kål och potatis på tallrikar.
Servera med rostade rödbetor och toppa med hackade mandlar.