Ugnsbakad torsk och körvelsmörsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad torsk och körvelsmörsås

Ugnsbakad torsk och körvelsmörsås

med lent blomkålsmos och krispig grönkål

Att äta mer fisk blir lätt som en plätt när det kan smaka så här gott! Ikväll bjuder vi på ugnsbakad torsk i en underbar körvelsmörsås och ett lent och krämigt potatismos som får extra smak av blomkål, vitlök och riven ost. Krispig ugnsrostad grönkål med pumpakärnor och en skvätt uppfriskande citron blir ett perfekt komplement till denna smarriga middag.

Taggar:
Glutenfri
Lågkalori
Allergener:
Mjölk
Ägg
Fisk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

500 g

Bakpotatis

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

50 g

Grönkål, skuren

½ paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 portionspåse

Körvel

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

1 tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2345 kJ
Energi (kcal)560 kcal
Fett19.9 g
varav mättat10.9 g
Kolhydrater53.8 g
varav socker8.3 g
Protein37.1 g
Salt4 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis, blomkål och hälften av vitlöken i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Precis innan grönsakerna är färdigkokta, skopa upp kokvatten [1 msk | 2 msk] i en kopp.

Häll av vattnet och mosa grönsaker med riven ost, mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered grönsaker
2

Finhacka eller pressa resterande vitlök.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skär av stjälken från körveln.

Förbered fisk
3

Blanda sparat kokvatten, grönsaksbuljong, citronsaft [2 msk | 4 msk], smör [2 msk | 4 msk] och hälften av körveln i en liten skål. Rör om tills smöret smält.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och peppar.

Ugnsstek fisk
4

Placera fisk i en ugnsform och toppa med körvelsmör.

Tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Rosta grönkål
5

Placera grönkål och pumpakärnor [1/2 paket, 2P] på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 7–9 min, eller tills knaprig.

Pressa citronsaft över rostad grönkål och vänd runt.

Servera
6

Lägg upp mos på tallrikar.

Toppa med grönkål och fisk.

Skeda över körvelsås.