.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
3
Italian Style kryddmix
15
Balsamvinäger
25
Ketchup
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
2
Morot
1
Basilika
½
Krossade tomater
8
Köttbuljong
20
Pecorino Romano ost
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
2
Vatten
Sätt på ugnens grillfunktion på 200°C. Koka upp vatten* i medelstor kastrull. Tillsätt pärlcouscous och koka i 8-10 min tills den är mjuk, men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll av i en sil och skölj under kallt vatten.
Finhacka lök och vitlök. Skala och riv morot. Lägg några basilikablad åt sidan, finhacka resten.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök i 1-2 min. Tillsätt vitlök och köttbullar och bryn i 4-5 min. Tillsätt morotsrivet och stek i ytterligare ca 1 min. Lös upp köttbuljongen i vatten* (se ingredienslistan).
Tillsätt buljongen, italiensk kryddmix, hackad basilika, krossade tomater [1/2 burk, 2 pers], ketchup och balsamvinäger till stekpannan, rör om och låt sjuda 6-8 min.Krydda med en nypa salt* och peppar*. TIPS: Om du har möjlighet, låt såsen koka längre för mer och fylligare smak.
Finriv pecorino. För över köttbullarna och tomatsåsen i en ugnsform. Strö över mozzarella [1/2 påse, 2 pers] och pecorino. Tillaga i ugnen i ca 4 min tills osten har smält.
Fördela pärlcouscous, de ugnsbakade köttbullarna och tomat- och basilikasås mellan era tallrikar.
Garnera fint med basilikablad, och middagen är serverad.