Ugnsbakade köttbullar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakade köttbullar

Ugnsbakade köttbullar

i tomat- och basilikasås med pärlscouscous

.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

3

Italian Style kryddmix

15

Balsamvinäger

25

Ketchup

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

2

Morot

1

Basilika

½

Krossade tomater

8

Köttbuljong

20

Pecorino Romano ost

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)402 kcal
Energi (kJ)1684 kJ
Fett6.68 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater6.4 g
varav socker6.4 g
Protein17.16 g
Salt2 g

Instruktioner

1

Sätt på ugnens grillfunktion på 200°C. Koka upp vatten* i medelstor kastrull. Tillsätt pärlcouscous och koka i 8-10 min tills den är mjuk, men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll av i en sil och skölj under kallt vatten.

2

Finhacka lök och vitlök. Skala och riv morot. Lägg några basilikablad åt sidan, finhacka resten.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök i 1-2 min. Tillsätt vitlök och köttbullar och bryn i 4-5 min. Tillsätt morotsrivet och stek i ytterligare ca 1 min. Lös upp köttbuljongen i vatten* (se ingredienslistan).

4

Tillsätt buljongen, italiensk kryddmix, hackad basilika, krossade tomater [1/2 burk, 2 pers], ketchup och balsamvinäger till stekpannan, rör om och låt sjuda 6-8 min.Krydda med en nypa salt* och peppar*TIPS: Om du har möjlighet, låt såsen koka längre för mer och fylligare smak.

5

Finriv pecorino. För över köttbullarna och tomatsåsen i en ugnsform. Strö över mozzarella [1/2 påse, 2 pers] och pecorino. Tillaga i ugnen i ca 4 min tills osten har smält.

6

Fördela pärlcouscous, de ugnsbakade köttbullarna och tomat- och basilikasås mellan era tallrikar. 

Garnera fint med basilikablad, och middagen är serverad.