Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den krispiga rostade blomkålen med perfekt tuggmotstånd bliver garanterat en ny favorit. Tabbouleh med couscous, gurka, rödlök, persilja och spenat, är ett milt och välsmakande tillbehör. Myntayoghurt bidrar med krämighet, och pistagenötter med krispighet.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
550
Blomkål
4
Milda Mahal
1
Morot
1
Vitlöksklyfta
100
Fullkornscouscous
4
Grönsaksbuljong
1
Gurka
½
Rödlök
15
Pistagenötter
(Innehåller Nötter)
1
Mynta
1
Bladpersilja
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½
Granatäpple
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½
Ekologisk citron
2.5
Vatten (steg 2)
¼
Salt (steg 4)
Smör (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta bort gröna blad från blomkål. Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och gnid in Milda Mahal, salt* och peppar* tills blomkålen är täckt. Rosta i toppen av ugnen i 30 min tills gyllene. Tillsätt pistagenötter bredvid blomkålen när det återstår 5 min av tillagningstiden.
Finhacka eller pressa vitlök. Riv morot (oskalad). Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och morot i 1-2 min. Tillsätt vatten* [2½ dl | 5 dl] och grönsaksbuljong, och koka upp. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och rör om. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel och låt svalna något.
Skölj och grovhacka spenat. Finhacka rödlök och gurka. Finhacka mynta och persilja. Riv citronzest [1/2 st, 2P] och skär citron i klyftor. Rulla granatäpple med händerna. Det hjälper kärnorna att lossna. Halvera granatäpple. Håll granatäpple över en stor skål med vatten och använd fingrarna för att lossa kärnorna. Häll av vatten från kärnorna, och ta bort det vita fruktköttet. TIPS: Genom att lossa kärnorna i vatten förhindrar du att köket färgas rosa!
Blanda gurka, rödlök, spenat och hälften av persiljan (spara lite till garnering) i en stor skål. Rör sedan i färdiglagad couscous, en generös skvätt limejuice, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*.
Blanda yoghurt, citronzest och mynta i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*. Grovhacka färdigrostade pistagenötter.
Skär rostad blomkål i 2 cm stora buketter. Lägg upp tabbouleh på tallrikar. Toppa med ugnsrostad blomkål och skeda över myntayoghurt. Garnera med granatäpple, pistagenötter och resterande persilja.