Ugnsrostad blomkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsrostad blomkål

Ugnsrostad blomkål

med fullkornstabbouleh, myntayoghurt och pistagenötter

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den krispiga rostade blomkålen med perfekt tuggmotstånd bliver garanterat en ny favorit. Tabbouleh med couscous, gurka, rödlök, persilja och spenat, är ett milt och välsmakande tillbehör. Myntayoghurt bidrar med krämighet, och pistagenötter med krispighet.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Nötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

550

Blomkål

4

Milda Mahal

1

Morot

1

Vitlöksklyfta

100

Fullkornscouscous

4

Grönsaksbuljong

1

Gurka

½

Rödlök

15

Pistagenötter

(Innehåller Nötter)

1

Mynta

1

Bladpersilja

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½

Granatäpple

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½

Ekologisk citron

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten (steg 2)

¼

Salt (steg 4)

Smör (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)455 kcal
Energi (kJ)1905 kJ
Fett3.7 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater60.12 g
varav socker23.9 g
Protein19.57 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta bort gröna blad från blomkål. Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och gnid in Milda Mahal, salt* och peppar* tills blomkålen är täckt. Rosta i toppen av ugnen i 30 min tills gyllene. Tillsätt pistagenötter bredvid blomkålen när det återstår 5 min av tillagningstiden.

Koka couscous
2

Finhacka eller pressa vitlök. Riv morot (oskalad). Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och morot i 1-2 min. Tillsätt vatten* [2½ dl | 5 dl] och grönsaksbuljong, och koka upp. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och rör om. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel och låt svalna något.

Förbered råvaror
3

Skölj och grovhacka spenat. Finhacka rödlök och gurka. Finhacka mynta och persilja. Riv citronzest [1/2 st, 2P] och skär citron i klyftor. Rulla granatäpple med händerna. Det hjälper kärnorna att lossna. Halvera granatäpple. Håll granatäpple över en stor skål med vatten och använd fingrarna för att lossa kärnorna. Häll av vatten från kärnorna, och ta bort det vita fruktköttet. TIPS: Genom att lossa kärnorna i vatten förhindrar du att köket färgas rosa!

Blanda tabbouleh
4

Blanda gurka, rödlök, spenat och hälften av persiljan (spara lite till garnering) i en stor skål. Rör sedan i färdiglagad couscous, en generös skvätt limejuice, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*.

Blanda myntayoghurt
5

Blanda yoghurt, citronzest och mynta i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*. Grovhacka färdigrostade pistagenötter.

Servera
6

Skär rostad blomkål i 2 cm stora buketter. Lägg upp tabbouleh på tallrikar. Toppa med ugnsrostad blomkål och skeda över myntayoghurt. Garnera med granatäpple, pistagenötter och resterande persilja.