Ugnsrostad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsrostad fläskytterfilé

Ugnsrostad fläskytterfilé

med krämig svampsås och gurksallad

Servera familjen fläskytterfilé, som först bryns på stekpannan, och sen rostas till perfektion i ugnen. Spännande och vackert tillbehör är potatismos som får gyllene färg av morötter, och en krämig sås med lök, vitlök, champinjoner, rosmarin och brunsås. Vi serverar kvällens härligheter med en gurksallad med persilja.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

1 st

Gurka

200 g

Champinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rosmarin

100 g

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

1 st

Lök

1 st

Morot

500 g

Bakpotatis

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2139 kJ
Energi (kcal)511 kcal
Fett12.6 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater61.3 g
varav socker14.8 g
Protein41.3 g
Salt2.3 g

Instruktioner

Rosta kött
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Krydda kött med en nypa salt och bryn det i 1-2 min per sida.

Placera kött på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12-15 min.

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Gör morot- och potatismos
2

Tärna potatis (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och morot i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis och morot tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock för att hålla värmen.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered råvaror
3

Under tiden, grovhacka svamp.

Skär lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka och finhacka rosmarinblad.

Koka svampsås
4

Hetta upp olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Stek lök och vitlök i 1-2 min, eller tills de har mjuknat.

Tillsätt svamp och rosmarin, och stek i 4-5 min, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme, och tillsätt brunsås och vatten. Sjud i 2-3 min. Krydda med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Blanda gurksalsa
5

Under tiden, grovhacka gurka.

Finhacka persilja.

Blanda gurka och persilja i en liten skål och krydda med peppar.

Servera
6

Skär kött i 2 cm breda skivor.

Lägg upp morot- och potatismos, kött, svampsås och gurksalsa på tallrikar.