Vi gissar att det var barnen som valde detta recept! För vilka barn motstå ugnsrostade, gyllene kycklingklubbor med fantastiskt krispiga hemgjorda pommes? Vi serverar kycklingklubbor och pommes med en mild vitlökssås, gurkstavar och en härlig sallad med paprika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
440
Kycklingklubbor
1
Gurka
1
Paprika
½
Kruspersilja
150
Strimlad salladsmix
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 minuter, eller tills gyllene.
Placera kycklingklubbor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Mamas favorit, en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min eller tills genomstekt, vänd efter halva tiden. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. TIPS: Om du inte har varmluft, så byt plats på plåtarna efter halva tiden.
Skär gurka i 1 cm stavar. Tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Blanda salladsmix och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor skål och massera i 1 min. Tillsätt paprika och en nypa salt* och peppar*, och blanda väl. TIPS: Om barnen föredrar att ha grönsaker uppdelade kan du servera paprika vid sidan av.
Blanda aioli och gräddfil [½ paket, 2P] i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Lägg upp kycklingklubbor, pommes, gurkstavar och sallad på tallrikar. Servera med vitlökssås och garnera med persiljeblad.