Ungersk gulaschsoppa på köttbullar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ungersk gulaschsoppa på köttbullar

Ungersk gulaschsoppa på köttbullar

med gräddfil och färsk persilja

I kväll blir det inspiration från Ungern, nämligen en gulaschsoppa. Vi gör den med bland annat köttbullar på nötfärs, potatis, lök, paprika, morot och vår egen kryddblandning Mamas Favorit. Vi toppar vår smakrika och goda soppa med gräddfil och persilja.

Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 burk

Tomatpuré

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

2 g

Rökt paprikapulver

10 g

Kycklingfond

1 st

Morot

1 st

Lök

300 g

Potatis

1 st

Paprika

1 portionspåse

Bladpersilja

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg till köttbullar

½ tsk

Salt till köttbullar

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Smör till grönsaker

1 msk

Mjöl till sås

2 dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3167 kJ
Energi (kcal)757 kcal
Fett42.9 g
varav mättat19.3 g
Kolhydrater62.3 g
varav socker20.1 g
Protein36 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

Stek köttbullar
2

Blanda nötfärs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köttbullar i 5–6 min, eller tills brynta. Vänd då och då. Placera dem på en tallrik. Köttbullarna fortsätter att tillagas i steg 4.

Förbered råvaror
3

Under tiden, finhacka lök.

Tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Hetta upp stekpannan som användes till köttbullarna på medelhög värme (torka inte ur den).

Stek lök, morot, paprika och salt i 3–4 min, tills lätt mjuka.

Tillsätt smör och låt smälta.

Laga soppa
4

Tillsätt tomatpuré, mjöl, Mamas Favorit och rökt paprikapulver och stek i 1 min, tills väldoftande.

Rör ner kycklingbuljong, köttbullar och vatten.

Sänk till medelvärme och sjud i 4–5 min, tills såsen tjocknat och köttbullarna är genomstekta.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt potatis
5

Under tiden, finhacka persilja.

Rör ner potatis med soppa precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp soppa med köttbullar i skålar.

Toppa med en klick gräddfil och strö över persilja.