Ikväll frestar vi med härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Vi lagar en fantastisk sås med nötfärs, paprika, rökt paprikapulver, tomater och mornaysås. Samtidigt kokar vi morot och rigatoni, och så blandar vi allt i stekpannan.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
250
Nötfärs
4
Rökt paprikapulver
4
Kycklingbuljong
½
Krossade tomater, vitlök & lök
100
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
1
Morot
1
Paprika
1
Bladpersilja
½
Salt (steg 3)
1
Olivolja (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna skivor.
Koka pasta och morot i 11-12 min, eller tills 'al dente'.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs, paprika, rökt paprikapulver och salt [1/2 tsk I 1 tsk] i 4-5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa
Under tiden, plocka persiljeblad.
Sänk till medelvärme, och rör ner krossade tomater [1/2 paket, 2P], mornaysås och kycklingbuljong med köttfärsen. Sjud i 3-5 min.
När pasta och morot är färdig, skopa upp kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet, och lägg pasta och morot i stekpannan med sås.
Tillsätt sparat kokvatten till stekpannan, och sjud tills såsen tjocknat något, 1-2 min. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp pasta med köttfärs i skålar och garnera med persilja.