Ungersk köttfärspasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ungersk köttfärspasta

Ungersk köttfärspasta

med rökt paprikasås och färsk persilja

Ikväll frestar vi med härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Vi lagar en fantastisk sås med nötfärs, paprika, rökt paprikapulver, tomater och mornaysås. Samtidigt kokar vi morot och rigatoni, och så blandar vi allt i stekpannan.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

250

Nötfärs

4

Rökt paprikapulver

4

Kycklingbuljong

½

Krossade tomater, vitlök & lök

100

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

1

Morot

1

Paprika

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 3)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)763 kcal
Energi (kJ)3191 kJ
Fett27.7 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater83.2 g
varav socker27.3 g
Protein41.2 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna skivor.

Koka pasta och morot i 11-12 min, eller tills 'al dente'.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Förbered paprika
2

Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar. 

Stek kött
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs, paprika, rökt paprikapulver och salt [1/2 tsk I 1 tsk] i 4-5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa

Förbered persilja
4

Under tiden, plocka persiljeblad.

Laga sås
5

Sänk till medelvärme, och rör ner krossade tomater [1/2 paket, 2P], mornaysås och kycklingbuljong med köttfärsen. Sjud i 3-5 min. 

När pasta och morot är färdig, skopa upp kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet, och lägg pasta och morot i stekpannan med sås.

Tillsätt sparat kokvatten till stekpannan, och sjud tills såsen tjocknat något, 1-2 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp pasta med köttfärs i skålar och garnera med persilja.