topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm fläsk-banh mi

Varm fläsk-banh mi

med sesamrostad potatis och söt mangosallad

I det vietnamesiska köket är banh mi en kort baguette med en krispig skorpa och luftig konsistens. Den delas på längden och fylls med goda ingredienser. Vi har valt att fylla vår banh mi med marinerat fläsk, gurkstavar, picklad morot, korianderblad, myntablad och chili, och så serverar vi dem med sesamrostad potatis och söt mangosallad.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskkotlett hel

2

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

40

Sweet chilisås

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

30

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

1

Mynta & koriander

2

Morot

1

Gurka

25

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Mango

1

Röd chili

500

Potatis

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

100

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

5

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 2)

2

Vatten (steg 3)

½

Socker (steg 3)

¼

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1341 kcal
Energi (kJ)5610 kJ
Fett57.1 g
varav mättat9 g
Kolhydrater158.6 g
varav socker54.2 g
Protein49.3 g
Salt6.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, sesamfrön, Ginger Ninja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ett lager i 25-30 min, tills mjuka och gyllene.

TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.

Marinera kött
2

Skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.

Blanda kött, sojasås, sweet chilisås, hoisinsås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en generös nypa peppar och olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål. Ställ åt sidan för att marineras. 

Pickla morot
3

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Blanda vitvinsvinäger, vatten [2 msk I 4 msk], socker [½ tsk | 1 tsk] och en nypa salt i en medelstor skål. Rör i morot och ställ åt sidan tills servering.

Blanda mangosallad
4

Skär hälften av gurka i tunna stavar, och tärna resten i 1 cm stora bitar.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor. 

Plocka och grovhacka mynta- och korianderblad (spara några hela blad till garnering). 

Skala och skär mango på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar. 

Blanda mango, tärnad gurka, mynta, koriander, olivolja [1/4 msk |1/2 msk] och en nypa salt i en skål.

Stek kött
5

Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme. Stek kött och marinad i 3-4 min, tills genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Värm bröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma, när det återstår 7-8 min av potatisens tillagningstid. 

Skär färdiga bröd halvvägs ner på längden (som ett korvbröd).

Servera
6

Häll av lag från morot.

Fyll brödet med kött, gurkstavar, picklad morot, koriander, mynta och chili.

Servera banh mi med potatis och srirachamajonnäs på tallrikar, och mangosallad i en skål vid sidan av.