I det vietnamesiska köket är banh mi en kort baguette med en krispig skorpa och luftig konsistens. Den delas på längden och fylls med goda ingredienser. Vi har valt att fylla vår banh mi med marinerat fläsk, gurkstavar, picklad morot, korianderblad, myntablad och chili, och så serverar vi dem med sesamrostad potatis och söt mangosallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskkotlett hel
2
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
40
Sweet chilisås
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
30
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
1
Mynta & koriander
2
Morot
1
Gurka
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Mango
1
Röd chili
500
Potatis
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
100
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
¼
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 2)
2
Vatten (steg 3)
½
Socker (steg 3)
¼
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, sesamfrön, Ginger Ninja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ett lager i 25-30 min, tills mjuka och gyllene.
TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.
Skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.
Blanda kött, sojasås, sweet chilisås, hoisinsås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en generös nypa peppar och olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål. Ställ åt sidan för att marineras.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Blanda vitvinsvinäger, vatten [2 msk I 4 msk], socker [½ tsk | 1 tsk] och en nypa salt i en medelstor skål. Rör i morot och ställ åt sidan tills servering.
Skär hälften av gurka i tunna stavar, och tärna resten i 1 cm stora bitar.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Plocka och grovhacka mynta- och korianderblad (spara några hela blad till garnering).
Skala och skär mango på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar.
Blanda mango, tärnad gurka, mynta, koriander, olivolja [1/4 msk |1/2 msk] och en nypa salt i en skål.
Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme. Stek kött och marinad i 3-4 min, tills genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Värm bröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma, när det återstår 7-8 min av potatisens tillagningstid.
Skär färdiga bröd halvvägs ner på längden (som ett korvbröd).
Häll av lag från morot.
Fyll brödet med kött, gurkstavar, picklad morot, koriander, mynta och chili.
Servera banh mi med potatis och srirachamajonnäs på tallrikar, och mangosallad i en skål vid sidan av.