Vi hoppas att ni är hungriga, för ikväll ska vi laga en massa gott! Vi börjar med att rosta morot och rödbeta i ugnen. De får sällskap av kyckling, som vi först bryner, och som sen rostas till perfektion. Vi serverar kyckling och grönsaker med en fantastisk quinoasallad med senapsvinaigrette, spenat och pumpakärnor, och krämig citronyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rödbeta
1
Polkabeta, chioggia
1
Morot
100
Trefärgad quinoa
1
Bladpersilja
300
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
½
Ekologisk citron
25
Honung
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
5
Vatten (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
½
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödbeta och polkabeta (oskalade) i 2 cm klyftor. Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera rödbeta, polkabeta och morot på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i toppen av ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka.
Koka upp en kastrull med vatten* [5 dl | 10 dl]. Tillsätt quinoa och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka upp. Sänk till medelvärme och koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. Häll av vattnet i en sil och lägg tillbaka quinoan i kastrullen. Täck med lock och ställ åt sidan. Hetta upp en stor och torr stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 3-4 min, eller tills gyllene.
Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, eller tills brynt. Lägg över kycklingen till plåten när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid. Rosta i 10 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Riv citronzest och skär sen citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Blanda yoghurt, citronzest [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Blanda senap, olivolja* [1/2 msk | 1 msk], persilja, en nypa salt* och peppar* i en ny liten skål.
Skölj spenat. Blanda quinoa med senapsvinägrett och spenat. Tillsätt pumpafrön, och färdigrostade rotfrukter. Krydda med salt* och peppar*. Skär kyckling i 2 cm skivor.
Servera quinoasallad i skålar. Toppa med kyckling och ringla över citronyoghurt. Garnera med persiljeblad. Servera resterande citronklyftor vid sidan av.