topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kycklingsallad

Varm kycklingsallad

med spenatquinoa och ugnsbakad rödbeta

Vi hoppas att ni är hungriga, för ikväll ska vi laga en massa gott! Vi börjar med att rosta morot och rödbeta i ugnen. De får sällskap av kyckling, som vi först bryner, och som sen rostas till perfektion. Vi serverar kyckling och grönsaker med en fantastisk quinoasallad med senapsvinaigrette, spenat och pumpakärnor, och krämig citronyoghurt.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rödbeta

1 st

Polkabeta, chioggia

1 st

Morot

100 g

Trefärgad quinoa

1 portionspåse

Bladpersilja

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

½ st

Ekologisk citron

25 g

Honung

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

20 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2690 kJ
Energi (kcal)643 kcal
Fett22 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater64.3 g
varav socker29 g
Protein44.4 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödbeta och polkabeta (oskalad) i 2 cm klyftor. Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera rödbeta och morot på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper, och blanda med lite olivolja* och en nypa salt* och peppar*. Rosta i toppen av ugnen i 25-30 min, eller tills möra.

Koka quinoa
2

Koka upp en kastrull med vatten* [5 dl | 10 dl]. Tillsätt quinoa och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka upp. Sänk till medelvärme och koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. Häll av vatten i en sil och lägg tillbaka quinoa i kastrullen. Täck med lock och ställ åt sidan.

Tillaga kyckling
3

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpakärnor i 3-4 min, eller tills gyllene. Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, eller tills brynt. Överför kyckling till plåten när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid, och rosta i 10 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör citronyoghurt
4

Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Blanda yoghurt, citronzest [1 tsk | 2 tsk], och en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Blanda honung, olivolja* [1 msk | 2 msk], persilja, och en nypa salt* och peppar* i en ny liten skål.

Gör quinoasallad
5

Skölj spenat. Blanda färdig quinoa med honungsdressing och spenat. Tillsätt pumpakärnor, och färdigrostade rotfrukter. Krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Skär kyckling i 2 cm skivor. Servera quinoasallad i skålar. Toppa med kyckling och ringla över citronyoghurt. Garnera med persiljeblad. Servera med resterande citronklyftor.