Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Nudlar kan varieras i oändlighet, och i kvällens rätt kombinerar vi dem med currykyckling och snabbstekta grönsaker och toppar med jordnötter och salladslök. Udonnudlar kommer från Japan, och är tjockare än vanliga nudlar. Här blir de basen i en snabb och lättlagad måltid med massor av härliga asiatiska smaker.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklinglårfilé
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Salladslök
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
4 g
Goan Xacuti
40 g
Sweet chilisås
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 st
Paprika
1 st
Rödlök
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Socker (steg 3)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär paprika i 1 cm tjocka strimlor. Skär lök och salladslök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling, paprika och lök med en nypa salt i 4–5 min, rör om då och då, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Tillsätt goan xacuti, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Ginger Ninja till stekpannan. Stek i 30 sek, tills väldoftande. Rör i sweet chilisås, soja, nudlar och nudelvatten.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp currykyckling på tallrikar.
Toppa med jordnötter och salladslök.