Värmande och mustig svamprisotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Värmande och mustig svamprisotto

Värmande och mustig svamprisotto

med tryffelolja, stekt broccolini och hasselnötter

Idag lagar vi en perfekt kokt risotto med champinjoner och purjolök, där riset har kvar lite tuggmotstånd. Smör och osten gör vår mustiga svamprisotto ljuvligt krämig. Vi toppar med stekt ostronskivling, stekt broccolini, tryffelolja och en knaprig hasselnötstopping med basilika och ost.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Nötter
Vete
Soja
Gluten
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

150 g

Risottoris

4 g

Vitlöksflörter

20 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

200 g

Champinjoner

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

8 ml

Tryffelolja

1 portionspåse

Basilika

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

100 g

Ostronskivling

200 g

Broccolini

1 st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till svamp

6 dl

Vatten till risotto

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Smör till risotto

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3074 kJ
Energi (kcal)735 kcal
Fett33 g
varav mättat16.5 g
Kolhydrater82.7 g
varav socker12.1 g
Protein26.2 g
Salt6.5 g

Instruktioner

Stek champinjoner
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Grovhacka champinjoner.

Skölj av purjolök och skär den i tunna skivor.

Smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt champinjoner, purjolök, Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar, och stek i 3–4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt ris
2

Tillsätt ris och sojasås till stekpannan och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt.

Rör i vatten och grönsaksbuljong, och koka upp.

Sänk till medelvärme, och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller tills buljongen är absorberad och riset är "al dente".

TIPS: "Al dente" betyder att ris är genomkokt, men att det fortfarande har tuggmotstånd.

Ugnsstek svamp och broccolini
3

Riv ostronskivling i grova bitar.

Placera broccolini på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper, och ostronskivling på andra sidan. Ringla över olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.

Tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills mör.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda hasselnötstopping
4

Under tiden, skär citron i klyftor.

Grovhacka hasselnötter och basilikablad.

Blanda hasselnötter, basilika och hälften av osten i en medelstor skål. Ställ åt sidan tills servering.

Tillsätt smör och ost
5

Ta stekpannan av värme när risotton är färdig.

Rör i resterande ost, smör och en generös skvätt citronsaft.

Krydda generöst med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar för torr.

Servera
6

Lägg upp svamprisotto i skålar.

Toppa med ostronskivling och ringla över tryffelolja.

Lägg upp broccolini och pressa citronsaft över den.

Strö över hasselnötstopping.