Vegetarian grill cheese burger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Vegetarian grill cheese burger

med klyftpotatis och picklad grönsakssalsa

Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste get- och komjölk som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt grillosten sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, gurka och rödlök.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

1 portionspåse

Mynta

500 g

Potatis

1 st

Kålrabbi, vit

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

60 g

Salladsmix

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker till sås

1 dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4146 kJ
Energi (kcal)991 kcal
Fett46.1 g
varav mättat24.7 g
Kolhydrater106 g
varav socker22.3 g
Protein39.3 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.Skär potatis i 1 cm tjocka pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min.

2

Skiva rödlök och salladslök tunt. Finhacka gurka och myntablad. Skölj salladsmix.

Pickla rödlök
3

Hetta upp socker, vitvinsvinäger och vatten i en liten kastrull.Tillsätt rödlök när sockret har smält och låt sjuda i ca 2 min.

4

Fiska upp rödlöken från kastrullen och lägg den i en skål. Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera med hälften.Lägg gurka, salladslök och mynta i skålen med rödlök.Låt vinägern svalna och häll den sedan över grönsakerna.

Stek halloumi
5

Värm upp briochebullar hela i ugnen i 3-4 min.Skär halloumi i 1,5 -2 cm tunna skivor.Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i 4-5 min på varje sida.

6

Dela briochebullar och bre majonnäs på både topp och botten.Bygg din burgare med salladsmix, halloumi och gurksalsa.Servera med pommes.