Bolognese är en klassiker, och i kväll tillagar vi den på ett spännande sätt. Vi steker vegofärs med tomatpuré, medelhavskryddor, krossade tomater, balsamvinäger och mornaysås. Vi rör i pasta i såsen, och serverar vår vegetariska bolognese med ost, och en härlig salsa cruda med tomat, lök och basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tomat
½ st
Rödlök
4 g
Vitlöksflörter
4 g
Medelhavets Pärla
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 burk
Tomatpuré
1 dl
Sparat pastavatten
1 tsk
Socker till sås
½ tsk
Salt till sås
½ msk
Olja till salsa
¼ tsk
Salt till salsa
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ‘al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek vegofärs i 2–3 min.
Rör i Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong, balsamvinäger och tomatpuré med vegofärsen, och stek i ytterligare 1–2 min, tills väldoftande.
Rör i krossade tomater, socker, salt och sparat pastavatten. Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min.
Rör i mornaysås och sjud i 1–2 min på låg värme.
Under tiden, finhacka rödlök.
Tärna tomat i 2 cm stora bitar.
Finhacka basilika.
Blanda tomat, rödlök, basilika, olivolja, salt och peppar i en medelstor skål.
Rör i färdig pasta i såsen.
Lägg upp bolognese i skålar.
Strö över ost och servera med salsa cruda.