Vegetarisk bolognese på vegofärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk bolognese på vegofärs

Vegetarisk bolognese på vegofärs

med italiensk salsa cruda

Bolognese är en klassiker, och i kväll tillagar vi den på ett spännande sätt. Vi steker vegofärs med tomatpuré, medelhavskryddor, krossade tomater, balsamvinäger och mornaysås. Vi rör i pasta i såsen, och serverar vår vegetariska bolognese med ost, och en härlig salsa cruda med tomat, lök och basilika.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Korn
Soja
Sulfiter
Vete
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

2 st

Tomat

½ st

Rödlök

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Medelhavets Pärla

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 burk

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

½ msk

Olja till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3073 kJ
Energi (kcal)734 kcal
Fett19.9 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater96.6 g
varav socker24.6 g
Protein36.2 g
Salt7.3 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ‘al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek vegofärs
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek vegofärs i 2–3 min.

Tillsätt kryddor
3

Rör i Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong, balsamvinäger och tomatpuré med vegofärsen, och stek i ytterligare 1–2 min, tills väldoftande.

Laga sås
4

Rör i krossade tomater, socker, salt och sparat pastavatten. Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min.

Rör i mornaysås och sjud i 1–2 min på låg värme.

Gör salsa cruda
5

Under tiden, finhacka rödlök.

Tärna tomat i 2 cm stora bitar.

Finhacka basilika.

Blanda tomat, rödlök, basilika, olivolja, salt och peppar i en medelstor skål.

Rör i färdig pasta i såsen.

Servera
6

Lägg upp bolognese i skålar.

Strö över ost och servera med salsa cruda.