Förvandla vardagskvällen till en fest med härliga vegetariska burritos! Mjuka tortillas fylls med saftig vegofärs, ris, spenat, gräddfil, och en fantastisk pico de gallo, med tomat, rödlök, koriander, jalapeño och limejuice. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Basmatiris
1
Vitlöksklyfta
1
Majs
½
Rödlök
2
Tomat
1
Koriander
½
Jalapeno
1
Ekologisk lime
160
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
4
Panamat
½
Tomatpuré
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1.5
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
½
Vatten (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [11/2 dl | 3 dl]. Rör i ris [½ påse, 2P] och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Häll av majs. Finhacka rödlök [½ st, 2P] och tomat. Skär lime i klyftor. Halvera, kärna ur och skär jalapeno [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Grovhacka koriander. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj och grovhacka spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vegofärs, hälften av rödlöken, en nypa salt* och peppar* i 2-3 min. Tillsätt vitlök, tomatpuré [½ burk, 2P], Panamat och vatten* [½ dl | 1 dl] och koka i 1-2 min. Ta stekpannan av värme och blanda ner majs. Smaka av med salt* och peppar*.
Blanda tomat, resterande rödlök, koriander, jalapeno, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*i en stor skål. TIPS: Skippa eller använd mindre jalapeño om du inte tycker om stark mat.
Värm tortillas i 10 s intervaller i mikrovågsugnen eller på en torr stekpanna tills uppvärmda. Rör ner ris i stekpannan med färsen.
Placera spenat, vegofärs och ris, en klick gräddfil och pico de gallo i mitten av tortillabrödet. Vik först in kortsidorna, och sedan långsidorna till täta burritos. Servera resterande limeklyftor vid sidan av. Om inte all fyllning får plats i era burritos så servera det vid sidan av.