Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker vegofärs och paprika, och smaksätter med Tex-Mex kryddor. Vi bygger vår vegetariska burritobowl med bulgur, rostad sötpotatis, limedressing, och en ljuvlig salsa med körsbärstomater, salladslök och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
450
Sötpotatis
5
Tex-Mex
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Paprika
125
Körsbärstomater
1
Salladslök
1
Ekologisk lime
160
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
½
Tomatpuré
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4
Vatten (steg 2)
2
Vatten (steg 4)
½
Socker (steg 5)
1
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, hälften av Tex-Mex, salt* och peppar*. Rosta tills mjuk, 20-25 min. TIPS: Skär sötpotatis i rätt storlek så de blir färdiga i tid.
Koka upp en kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Halvera, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skiva salladslök tunt. Riv limezest och skär sen lime i klyftor.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika i 2-3 min. Stek vegofärs i samma stekpanna tills gyllene, 4-5 min. Tillsätt resterande Tex-Mex, tomatpuré [½ burk, 2P] och vatten* [2 msk | 4 msk]. Stek i ytterligare 2 min.
Rör ner tomat, salladslök, en generös skvätt limejuice, och socker* [½ tsk | 1 tsk] i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda gräddfil [½ paket, 2P] och en nypa limezest i en ny skål. Krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med sötpotatis, vegofärs, salsa och limedressing.