Vegetarisk burritobowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk burritobowl

Vegetarisk burritobowl

med stekt vegofärs och kryddad sötpotatis

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker vegofärs och paprika, och smaksätter med Tex-Mex kryddor. Vi bygger vår vegetariska burritobowl med bulgur, rostad sötpotatis, limedressing, och en ljuvlig salsa med körsbärstomater, salladslök och lime.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Korn
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

450

Sötpotatis

5

Tex-Mex

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Paprika

125

Körsbärstomater

1

Salladslök

1

Ekologisk lime

160

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

½

Tomatpuré

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 2)

2

Vatten (steg 4)

½

Socker (steg 5)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)633 kcal
Energi (kJ)2650 kJ
Fett18.66 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater81.1 g
varav socker15.2 g
Protein28.28 g
Salt1.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, hälften av Tex-Mex, salt* och peppar*. Rosta tills mjuk, 20-25 min. TIPS: Skär sötpotatis i rätt storlek så de blir färdiga i tid.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

Förbered grönsaker
3

Halvera, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skiva salladslök tunt. Riv limezest och skär sen lime i klyftor.

Stek vegofärs
4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika i 2-3 min. Stek vegofärs i samma stekpanna tills gyllene, 4-5 min. Tillsätt resterande Tex-Mex, tomatpuré [½ burk, 2P] och vatten* [2 msk | 4 msk]. Stek i ytterligare 2 min.

Gör salsa
5

Rör ner tomat, salladslök, en generös skvätt limejuice, och socker* [½ tsk | 1 tsk] i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda gräddfil [½ paket, 2P] och en nypa limezest i en ny skål. Krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med sötpotatis, vegofärs, salsa och limedressing.