Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker vegofärs och paprika, och smaksätter med Tex-Mex kryddor. Vi bygger vår vegetariska burritobowl med bulgur, spetskål, limeyoghurt, och en ljuvlig salsa med tomater, salladslök och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Tex-Mex
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Paprika
2 st
Tomat
1 st
Salladslök
1 st
Lime
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
½ burk
Tomatpuré
200 g
Spetskål
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 g
Chiliflakes
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4 dl
Vatten (steg 1)
2 msk
Vatten (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].
Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills 'al dente'.
Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att bulgur är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär tomat i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär lime i klyftor.
Skär spetskål i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika i 2-3 min.
Tillsätt vegofärs och stek tills gyllene, 4-5 min.
Tillsätt Tex-Mex, tomatpuré [½ burk, 2P], hälften av chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [2 msk | 4 msk]. Stek i ytterligare 2 min.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda tomat, salladslök, en generös skvätt limejuice och socker [½ tsk | 1 tsk] i en liten skål. Krydda med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Blanda yoghurt och en skvätt limejuice i en liten skål. Krydda med salt och peppar.
Blanda spetskål och limeyoghurt [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp bulgur i skålar.
Toppa med spetskål, vegofärs, salsa och limeyoghurt.
Strö över resterande chili flakes.