Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker vegofärs och paprika, och smaksätter med Tex-Mex kryddor. Vi bygger vår vegetariska burritobowl med bulgur, spetskål, limedressing, och en ljuvlig salsa med tomater, salladslök och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Spetskål
2 st
Tomat
1 st
Lime
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
5 g
Tex-Mex
1 burk
Tomatpuré
1 g
Chiliflakes
1 st
Paprika
1 st
Salladslök
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till vegoprotein
2 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till salsa
½ tsk
Socker till salsa
¼ tsk
Salt till crema
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt, och koka under lock på medellåg värme i 9-10 min eller tills "al dente".
Medan bulgurn kokar, skär paprika och tomat i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär lime i klyftor.
Skär spetskål i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika i 2-3 min.
Tillsätt vegofärs och stek tills gyllene, 4-5 min.
Tillsätt Tex-Mex, tomatpuré, hälften av chiliflakes, Ay Cajun-ba, salt och vatten. Stek i ytterligare 2 min.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Under tiden, blanda tomat, salladslök, en generös skvätt limesaft, socker, salt och peppar i en liten skål.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Blanda gräddfil, en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Blanda spetskål, limedressing och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp bulgur i skålar.
Toppa med spetskål, vegofärs, salsa och limedressing.
Strö över resterande chiliflakes.