Vegetarisk burritobowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk burritobowl

Vegetarisk burritobowl

med stekt vegofärs och mild limedressing

Vi hoppas att ni är hungriga, i kväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker vegofärs och paprika och smaksätter med texmexkryddor. Vi bygger vår vegetariska burritobowl med bulgur, spetskål, limedressing och en ljuvlig salsa med tomater, salladslök och lime.

Taggar:
Vegetarisk
Stark
Snabb
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk
Gluten
Korn
Soja
Sulfiter
Vete
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Spetskål

2 st

Tomat

1 st

Lime

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

180 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

5 g

Tex-Mex

1 burk

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

1 st

Paprika

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

2 msk

Vatten till sås

½ tsk

Socker till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2386 kJ
Energi (kcal)570 kcal
Fett20.9 g
varav mättat5 g
Kolhydrater56.4 g
varav socker18.9 g
Protein29.5 g
Salt5.9 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt och koka under lock på medellåg värme i 9–10 min eller tills ”al dente”.

Förbered grönsaker
2

Medan bulgurn kokar, skär paprika och tomat i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skär lime i klyftor.

Dela spetskål på längden och skär den i tunna skivor.

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika i 2–3 min, eller tills mjuk.

Tillsätt vegofärs och stek i 4–5 min, tills lätt brynt.

Tillsätt Tex-Mex, tomatpuré, hälften av chiliflakes, Ay Cajun-ba, salt och vatten. Stek i ytterligare 2 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda salsa
4

Under tiden, blanda tomat, salladslök, en generös skvätt limesaft, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda limedressing
5

Blanda gräddfil, en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Blanda spetskål, hälften av limedressingen och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar.

Toppa med spetskål, vegofärs, salsa och resterande limedressing.

Strö över resterande chiliflakes.