Blev du nyfiken när du såg den spännande titeln på detta recept? I dag bjuder vi på en ny vegovariant på korv med bröd – chili dogs. Vi steker vegofärs med rökt paprika och vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba och tillsätter tomatpuré och ketchup för att laga en sås. Vi serverar blandningen i varma korvbröd och toppar med syltad rödlök och srirachamajonnäs. Pommes och en sallad på spenat och päron blir perfekta tillebhör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
2 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
½ burk
Tomatpuré
4 g
Rökt paprikapulver
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 portionspåse
Koriander
½ st
Lime
1 st
Äpple
½ st
Rödlök
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
500 g
Potatis
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ g
Chiliflakes
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Ketchup (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
1.5 dl
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].
Skär lök [1/2 st, 2P], i tunna skivor.
Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], chili [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.
Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skölj spenat.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda spenat, äpple och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål och ställ åt sidan.
Grovhacka koriander.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Stek vegofärs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Tillsätt rökt paprikapulver och Ay Cajun-ba och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Rör ner tomatpuré [1/2 burk, 2P], ketchup [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [11/2 dl | 3 dl] och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.
Öppna korvbröd [1/2 paket, 2P] och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Tillsätt koriander till syltad rödlök precis innan servering.
Tillsätt olivolja [1/2 msk | 1 msk] till spenatsallad.
Fyll korvbröd med vegofärsblandning och toppa med srirachamajonnäs och syltad lök.
Lägg upp ”chili dogs”, pommes och sallad på tallrikar.
Servera med resterande srirachamajonnäs.