Vegetarisk ”chili-dog” på vegofärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk ”chili-dog” på vegofärs

Vegetarisk ”chili-dog” på vegofärs

med syltad lök och srirachamajonnäs

Blev du nyfiken när du såg den spännande titeln på detta recept? I dag bjuder vi på en ny vegovariant på korv med bröd – chili dogs. Vi steker vegofärs med rökt paprika och vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba och tillsätter tomatpuré och ketchup för att laga en sås. Vi serverar blandningen i varma korvbröd och toppar med syltad rödlök och srirachamajonnäs. Pommes och en sallad på spenat och päron blir perfekta tillebhör.

Taggar:
Plantbaserat
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Havre
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

2 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

½ burk

Tomatpuré

4 g

Rökt paprikapulver

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 portionspåse

Koriander

½ st

Lime

1 st

Äpple

½ st

Rödlök

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

500 g

Potatis

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Ketchup (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

1.5 dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3273 kJ
Energi (kcal)782 kcal
Fett30.5 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater96.1 g
varav socker21.6 g
Protein27.9 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Sylta lök
2

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].

Skär lök [1/2 st, 2P], i tunna skivor. 

Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], chili [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda sallad
3

Skölj spenat.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda spenat, äpple och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål och ställ åt sidan.

Grovhacka koriander.

Stek vegofärs
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek vegofärs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Tillsätt rökt paprikapulver och Ay Cajun-ba och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner tomatpuré [1/2 burk, 2P], ketchup [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [11/2 dl | 3 dl] och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.

Värm korvbröd
5

Öppna korvbröd [1/2 paket, 2P] och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Tillsätt koriander till syltad rödlök precis innan servering.

Tillsätt olivolja [1/2 msk | 1 msk] till spenatsallad.

Servera
6

Fyll korvbröd med vegofärsblandning och toppa med srirachamajonnäs och syltad lök.

Lägg upp ”chili dogs”, pommes och sallad på tallrikar.

Servera med resterande srirachamajonnäs.