Vegetarisk frukostbagel och smoothiekit
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk frukostbagel och smoothiekit

Vegetarisk frukostbagel och smoothiekit

2 portioner | Frukost i två dagar (OBS! Ägg medföljer ej)

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 2 x 3 steg och portionerade ingredienser för 2 x 2 personer ingår. I USA startas ofta dagen med en bagel, så i dag hämtar vi inspiration från det stora landet i väst och bjuder på en härlig amerikansk helgfrukost. Vi gratinerar våra bagels med goudaost och fyller dem med avokado, tomat och ägg som steks till perfektion med spenat och pesto. Dröm dig bort till tropiska länder med denna fantastiska smoothie, som garanterat ger dig en kickstart på dagen. Vi gör vår tropiska smoothie med mango, avokado, apelsin, ananas, kokosmjölk och yoghurt. Det räcker till 2 stora glas – perfekt om du vill förgylla morgonstunden för någon du tycker om.

Taggar:
Ägg medföljer inte
Allergener:
Korn
Gluten
Sesam
Vete
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Avokado

2 st

Tomat

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

2 st

Sesambagel

(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)

30 g

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

100 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

2 st

Mango

1 st

Apelsin

1 burk

Ananasskivor

250 ml

Kokosmjölk

150 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6051 kJ
Energi (kcal)1446 kcal
Fett78.2 g
varav mättat41.6 g
Kolhydrater132.3 g
varav socker70.4 g
Protein42.5 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta bagels
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Dela på bagels.

Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper och toppa med riven gouda.

Värm i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene. 

Under tiden, halvera och kärna ur avokado [1 st]. Gröp ur med en sked, skär den i tunna skivor och krydda med en nypa salt.

Skär tomat i 1/2 cm tunna skivor.

Skölj spenat. 

Stek ägg
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Stek spenat, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i 1–2 min, tills spenat är mjuk. Gör två fördjupningar i spenat med en sked.

Fördela pesto [1/2 paket] i fördjupningarna och knäck sedan ett ägg [2 st] i båda. Krydda med en nypa salt.

Höj till medelhög värme och stek i 3–4 min, tills du är nöjd med äggens konsistens.

TIPS: Om du inte har ägg hoppar du bara över dem i receptet.

Servera bagel
3

Fyll bagels med tomat och avokado och krydda med en nypa salt.

Toppa med spenat och ägg.

Förbered frukt
4

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i stora bitar.

Halvera och kärna ur avokado [1 st]. Gröp ur den med en sked.

Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i bitar.

Ta upp ananasskivor och spara saften till senare.  

Mixa smoothie
5

Tillsätt mango, ananas, avokado, apelsin, kokosmjölk och yoghurt i mixern. 

Mixa i 1–2 min, eller tills smoothien har önskad konsistens.

TIPS: 1) Tillsätt ananassaft om du föredrar en sötare smoothie. 2) Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.

Servera smoothie
6

Servera smoothie i 2 glas.