Vegetarisk grillostburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk grillostburgare

Vegetarisk grillostburgare

med pommes och picklad grönsakssalsa

I kväll blir det en supergod burgare med grillost. Låt grillosten sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av aioli. Spetsa burgaren med salladsmix och en uppfriskande hemlagad salsa med syltad rödlök, gurka och mynta. Servera med smaskiga pommes.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Mynta

1 st

Rödlök

1 st

Gurka

24 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

30 g

Salladsmix

500 g

Potatis

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

3 tsk

Socker (steg 3)

1 dl

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4035 kJ
Energi (kcal)964 kcal
Fett45.9 g
varav mättat24.7 g
Kolhydrater102.8 g
varav socker24.4 g
Protein37.9 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis i 1 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene. 

Förbered råvaror
2

Skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka gurka och mynta.

Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].

Pickla rödlök
3

Hetta upp socker [3 tsp | 6 tsp], vitvinsvinäger och vatten [1 dl | 2 dl] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Tillsätt rödlök när sockret har smält och sjud i 2 min.

Förbered salsa
4

Fiska upp rödlök från kastrullen och lägg den i en medelstor skål.

Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera i 5–7 min, eller tills den tjocknat.

Lägg gurka och mynta i skålen med rödlök.

Häll svalnad vinäger över grönsakerna.

Stek grillost
5

Skär grillost i tunna skivor (2 per person).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Dela briochebröd och placera halvorna direkt på ugnsgallret och värm upp i ugnen i 3–4 min.

Servera
6

Bre bröd med aioli. 

Fyll brödet med salladsmix, grillost och grönsakssalsa.

Servera med pommes och resterande salsa.