I kväll blir det en supergod burgare med grillost. Låt grillosten sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av aioli. Spetsa burgaren med salladsmix och en uppfriskande hemlagad salsa med syltad rödlök, gurka och mynta. Servera med smaskiga pommes.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Mynta
1 st
Rödlök
1 st
Gurka
24 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
30 g
Salladsmix
500 g
Potatis
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
3 tsk
Socker (steg 3)
1 dl
Vatten (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis i 1 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Skär rödlök i tunna skivor.
Finhacka gurka och mynta.
Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].
Hetta upp socker [3 tsp | 6 tsp], vitvinsvinäger och vatten [1 dl | 2 dl] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Tillsätt rödlök när sockret har smält och sjud i 2 min.
Fiska upp rödlök från kastrullen och lägg den i en medelstor skål.
Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera i 5–7 min, eller tills den tjocknat.
Lägg gurka och mynta i skålen med rödlök.
Häll svalnad vinäger över grönsakerna.
Skär grillost i tunna skivor (2 per person).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Dela briochebröd och placera halvorna direkt på ugnsgallret och värm upp i ugnen i 3–4 min.
Bre bröd med aioli.
Fyll brödet med salladsmix, grillost och grönsakssalsa.
Servera med pommes och resterande salsa.