Vegetarisk grillostburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk grillostburgare

Vegetarisk grillostburgare

med pommes och picklad grönsakssalsa

Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste get- och komjölk som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt grillosten sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, gurka och rödlök.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

24 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

30 g

Salladsmix

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

1 portionspåse

Mynta

1 st

Gurka

500 g

Potatis

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

3 tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4035 kJ
Energi (kcal)964 kcal
Fett45.9 g
varav mättat24.7 g
Kolhydrater104.7 g
varav socker24.4 g
Protein37.9 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka gurka och mynta.

Skölj salladsmix.

Pickla rödlök
3

Hetta upp socker, vitvinsvinäger och vatten i en liten kastrull på medelvärme.

Tillsätt rödlök när sockret har smält och sjud i 2 min.

Förbered salsa
4

Fiska upp rödlök från kastrullen och lägg den i en medelstor skål.

Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera i 5–7 min, eller tills den tjocknat.

Lägg gurka och mynta i skålen med rödlök.

Häll svalnad vinäger över gurkan.

Stek grillost
5

Skär grillost i tunna skivor (2 per person).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Dela briochebröd och placera halvorna direkt på ugnsgallret och värm upp i ugnen i 3–4 min.

Servera
6

Bre bröd med aioli.

Fyll brödet med salladsmix, grillost och grönsakssalsa.

Servera med pommes och resterande salsa.