Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste get- och komjölk som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt grillosten sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, gurka och rödlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
24 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
30 g
Salladsmix
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
1 portionspåse
Mynta
1 st
Gurka
500 g
Potatis
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Rödlök
½ tsk
Salt till potatis
3 tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Skär rödlök i tunna skivor.
Finhacka gurka och mynta.
Skölj salladsmix.
Hetta upp socker, vitvinsvinäger och vatten i en liten kastrull på medelvärme.
Tillsätt rödlök när sockret har smält och sjud i 2 min.
Fiska upp rödlök från kastrullen och lägg den i en medelstor skål.
Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera i 5–7 min, eller tills den tjocknat.
Lägg gurka och mynta i skålen med rödlök.
Häll svalnad vinäger över gurkan.
Skär grillost i tunna skivor (2 per person).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Dela briochebröd och placera halvorna direkt på ugnsgallret och värm upp i ugnen i 3–4 min.
Bre bröd med aioli.
Fyll brödet med salladsmix, grillost och grönsakssalsa.
Servera med pommes och resterande salsa.