Vegetarisk gyrowrap
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk gyrowrap

Vegetarisk gyrowrap

med pulled beans och örtdressing

En riktigt härlig vegorätt skapar du enkelt av färdiga pulled beans, som du steker med rödlök och vår ljuvliga krydderiblandning som vi kallar Vitlöksflörter. Våra sprödstekta pulled beans får huvudrollen i våra fantastiska gyrowraps, som även innehåller sallad, tomat och örtdressing. Krispiga rostade potatisskivor fulländar rätten!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Potatis

1

Rödlök

1

Sallad

1

Tomat

1

Bladpersilja

240

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

4

Vitlöksflörter

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

10

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)941 kcal
Energi (kJ)3938 kJ
Fett35.77 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater103.78 g
varav socker11.1 g
Protein48.46 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna skivor på bredden och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, en generös nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 15-18 min, eller tills gyllene, vänd efter halva tiden.

Förbered grönsaker
2

Skiva rödlök tunt. Bryt av salladsblad, och riv dem i mindre bitar. Skär tomat i tunna skivor. Finhacka persilja.

 

Stek pulled beans & lök
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pulled beans, rödlök, Vitlöksflörter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3-4 mins, eller tills löken är genomskinlig och pulled beans är brynta. Ta av stekpannan från värme.

 

Blanda örtdressing
4

Blanda yoghurt, persilja, aioli, ost [1/2 paket, 2P] och en skvätt vatten i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

 

Värm tortillas
5

Packa in tortillas i folie. Värm dem i ugnen i 4-5 min, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

 

Servera
6

Bygg gyrowraps med tortillas, pulled beans, rödlök, sallad och tomat. Ringla över lite örtdressing. Rulla ihop tortillas till wraps. Servera dem med potatisskivor, resterande sallad och tomat. Ringla örtdressing över salladen, och servera resten som dipp. TIPS: Värm eventuellt wraps i en torr, varm stekpanna i 10 sek per sida tills lättrostad.