Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Vegetarisk mat behöver verkligen inte vara tråkig – i kväll bjuder vi på en grön rätt med massor av spännande asiatiska smaker! Vi kokar udonnudlar och serverar dem i en krämig kokossås med röd currypasta tillsammans med stekt vegofärs och morot. Vi toppar middagen med grovhackad koriander och jordnötter och ringlar över chili- och vitlöksolja för en extra kick.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
200 ml
Kokosmjölk
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
30 g
Röd currypasta
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 portionspåse
Koriander
4 g
Milda Mahal
½ st
Lime
1 g
Chiliflakes
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Morot
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlar är färdiga, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skölj spenat.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda chiliflakes, vitlök, olivolja [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs och morot i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt Milda Mahal och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och stek i ytterligare 30 sek, tills väldoftande.
Ställ åt sidan i en skål.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 4–5 min, tills mjuk.
Tillsätt röd currypasta och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Rör ner kokosmjölk, sojasås och kokvatten [1 dl | 2 dl].
Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min.
Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].
Grovhacka koriander och jordnötter.
Rör ner nudlar, spenat och en generös skvätt limesaft i stekpannan precis före servering.
Lägg upp nudlar i skålar och toppa med vegofärs, koriander och jordnötter.
Ringla över chiliolja.