Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
När vintern lurar utanför är en supergod soppa ett perfekt sätt att bli varm. Ikväll lagar vi en soppa med massor av spännande ingredienser. Kokossoppa med sötpotatis, kidneybönor, kokosmjölk, vitlök och salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Kidneybönor
4 g
Panamat
200 ml
Kokosmjölk
450 g
Sötpotatis
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Paprika
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Salladslök
1 st
Lime
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
1.5 dl
Vatten (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Tärna (oskalad) sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Sprid ut dem i ett lager och rosta i 20-25 minuter, eller tills mjuka.
Skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Häll av och skölj kidneybönor.
Skär lime i klyftor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs hälften av salladslöken i 2-3 min.
Tillsätt paprika och stek under omrörning i 4-5 min.
Tillsätt vitlök och Panamat. Stek i 30 sek och tillsätt sedan kidneybönor och krossade tomater.
Tillsätt vatten [11/2 dl | 3 dl], kokosmjölk och grönsaksbuljong till stekpannan. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 10-12 min, eller tills soppan har tjocknat något.
Smaksätt soppan med en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar.
Servera kokossoppa i skålar och toppa med sötpotatis.
Garnera med resterande salladslök.