Ikväll lagar vi en underbart god gryta med massor av spännande ingredienser. Kikärtor, paprika, zucchini och lök får härlig smak av grädde, krossade tomater, grönsaksbuljong och vår egen kryddblandning som vi kallar Medelhavets Pärla. Vi serverar vår medelhavsgryta med couscous, rostade pinjenötter och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Kikärtor
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
10
Pinjenötter
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
½
Krossade tomater
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
4
Medelhavets Pärla
1
Bladpersilja
1
Zucchini
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Paprika
1
Olivolja (steg 2)
½
Salt (steg 2)
2.5
Vatten (steg 3)
½
Salt (steg 3)
1
Olivolja (steg 3)
½
Vatten (steg 4)
½
Salt (steg 4)
¼
Socker (steg 4)
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.
Skär lök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika, zucchini och lök i 3-4 min, tills de börjar mjukna. Krydda med salt [1/2 tsk I 1 tsk].
Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek.
Under tiden, hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta pinjenötter i 1-2 min, tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.
Koka upp vatten [2½ dl | 5 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i samma kastrull på hög värme. Rör i couscous och olivolja [1 msk | 2 msk]. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.
Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten.
Rör i kikärtor, krossade tomater [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, Medelhavets Pärla, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i stekpannan med grönsaker.
Sänk till medelvärme och sjud i 3-4 min, tills grönsaker är mjuka.
Rör i matlagningsgrädde och sjud i ytterligare 1 min, tills uppvärmt.
Under tiden, plocka persiljeblad.
Lägg upp couscous och kikärtsgryta i skålar.
Garnera med rostade pinjenötter och persiljeblad.