Vegetarisk medelhavsgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk medelhavsgryta

Vegetarisk medelhavsgryta

med couscous och stekta kikärtor

Ikväll lagar vi en underbart god gryta med massor av spännande ingredienser. Kikärtor, paprika, zucchini och lök får härlig smak av grädde, krossade tomater, grönsaksbuljong och vår egen kryddblandning som vi kallar Medelhavets Pärla. Vi serverar vår medelhavsgryta med couscous, rostade pinjenötter och färsk persilja. 

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Kikärtor

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

10

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

½

Krossade tomater

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4

Medelhavets Pärla

1

Bladpersilja

1

Zucchini

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Paprika

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

½

Salt (steg 2)

2.5

Vatten (steg 3)

½

Salt (steg 3)

1

Olivolja (steg 3)

½

Vatten (steg 4)

½

Salt (steg 4)

¼

Socker (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2991 kJ
Energi (kcal)715 kcal
Fett33.8 g
varav mättat11.4 g
Kolhydrater71.5 g
varav socker18.4 g
Protein21.4 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Tärna paprika i 1 cm stora bitar. 

Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.  

Skär lök i tunna skivor. 

Finhacka eller pressa vitlök. 

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek zucchini och lök i 3-4 min, tills de börjar mjukna. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk]. 

Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek. 

Förbered couscous
3

Under tiden, hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta pinjenötter i 1-2 min, tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål. 

Koka upp vatten [2½ dl | 5 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i samma kastrull på hög värme. Rör i couscous och olivolja [1 msk | 2 msk]. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. 

Rör i paprika med färdiglagat couscous.

Laga sås
4

Häll av och skölj kikärtor. 

Rör i kikärtor, krossade tomater [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, Medelhavets Pärla, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i stekpannan med grönsaker. 

Sänk till medelvärme och sjud i 3-4 min, tills grönsaker är mjuka. 

Rör i matlagningsgrädde och sjud i ytterligare 1 min, tills uppvärmt.

Plocka persilja
5

Under tiden, plocka persiljeblad.

Servera
6

Lägg upp couscous och kikärtsgryta i skålar. 

Garnera med rostade pinjenötter och persiljeblad.