Vegetarisk pulled bean bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk pulled bean bowl

Vegetarisk pulled bean bowl

med ingefärskokt ris och krämig sesammajonnäs

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll lagar vi förföriskt goda pulled beans med asiatisk woksås! Vi steker dem tillsammans med rödlök, morot, salladlök och paprika, och blandar med vitlök och woksås. Vi serverar pulled beans och grönsaker med krämigt ingefärsris, och så toppar vi med sesammajonnäs och salladslök!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Korn
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

2 st

Morot

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

240 g

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

1 st

Salladslök

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)887 kcal
Energi (kJ)3713 kJ
Fett38.3 g
varav mättat7.8 g
Kolhydrater94.8 g
varav socker26.3 g
Protein38.4 g
Salt5.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv ingefära. Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefära i 1-2 min. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila tills servering.

Förbered grönsaker
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär rödlök i tunna skivor.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de gröna och de vita. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök, morot, vit salladslök och paprika i 3-4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt pulled beans
4

Tillsätt vitlök, pulled beans, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar till stekpannan. Stek tills brynt, 3-4 min.

Tillsätt asiatisk woksås och vatten [2 msk | 4 msk], rör om tills uppvärmt och ta sedan av från värme.

Blanda sesammajonnäs
5

Blanda sesammajonnäs med en skvätt vatten, tills lättflytande i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ingefärsris i skålar.

Toppa med pulled beans och grönsaker.

Ringla över sesammajonnäs och garnera med grön salladslök.