Vegetarisk pulled bean bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk pulled bean bowl

Vegetarisk pulled bean bowl

med ingefärsris och krämig sesammajonnäs

Ikväll lagar vi förföriskt goda vegostrimor med asiatisk woksås! Vi steker vegostrimlor, rödlök, morot, salladlök och paprika, och blandar med vitlök och woksås. Vi serverar vegostrimlor och grönsaker med krämigt ingefärsris, och så toppar vi med sesammajonnäs och salladslök!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Korn
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

½

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

1

Rödlök

1

Paprika

2

Morot

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

240

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

1

Salladslök

50

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2

Vatten (steg 4)

½

Salt (steg 1)

1

Smör (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

1

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)880 kcal
Energi (kJ)3681 kJ
Fett37.9 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater93.4 g
varav socker25.2 g
Protein37.8 g
Salt5.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefära i 1-2 min. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär rödlök i tunna skivor.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de gröna och de vita. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök, morot, vit salladslök och paprika i 3-4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt pulled beans
4

Tillsätt vitlök, pulled beans, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar till stekpannan. Stek tills brynt, 3-4 min.

Tillsätt asiatisk woksås och vatten [2 msk | 4 msk], rör om tills uppvärmt och ta sedan av från värme.

Blanda sesammajonnäs
5

Blanda sesammajonnäs med en skvätt vatten, tills lättflytande i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ingefärsris i skålar.

Toppa med pulled beans och grönsaker.

Ringla över sesammajonnäs och garnera med grön salladslök.