Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll lagar vi förföriskt goda vegostrimor med asiatisk woksås! Vi steker vegostrimlor, rödlök, morot, salladlök och paprika, och blandar med vitlök och woksås. Vi serverar vegostrimlor och grönsaker med krämigt ingefärsris, och så toppar vi med sesammajonnäs och salladslök!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Ingefära
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
2 st
Morot
240 g
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
1 st
Salladslök
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)
150 g
Långkornigt vitt ris
75 g
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
½ st
Lime
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Riv oskalad ingefära fint. Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme.
Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 1-2 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Skär rödlök i tunna skivor.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de gröna och de vita.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök, morot, vit salladslök och paprika i 3-4 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vitlök, pulled beans, Ginger Ninja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar till stekpannan. Stek tills brynt, 3–4 min.
Tillsätt teriyakisås, vatten [2 msk | 4 msk] och en skvätt limsaft.
Rör om tills uppvärmt och ta sedan av stekpannan från värme.
Tunna ut sesammajonnäs med en skvätt vatten, tills lättflytande, i en liten skål.
Lägg upp ingefärsris i skålar.
Toppa med pulled beans och grönsaker.
Ringla över sesammajonnäs och garnera med grön salladslök.