Ikväll ska vi göra pulled bean-teriyaki, en rätt med massor av smaker och färger. Vi steker pulled beans, wokmix, morot, ingefära och teriyakisås. Sen serverar vi vår teriyaki med fluffigt jasminris, krämig svart sesammajonnäs och och knapriga cashewnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
200
Wokmix
½
Ingefära
240
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
75
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
20
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)
50
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
1
Lök
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 3)
1
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek wokmix och lök i 3-4 min, tills mjuka.
Tillsätt pulled beans och stek i ytterliggare 3-4 min.
Tillsätt ingefära och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Sänk till medelvärme och rör i teriyakisås och vatten [1 dl | 2 dl]. Krydda med salt och peppar.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med pulled beans-teriyaki.
Garnera med cashewnötter och servera med sesammajonnäs.