Vegetarisk ragufylld zucchini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk ragufylld zucchini

Vegetarisk ragufylld zucchini

med oreganopotatis och rädissallad

I kväll fyller vi zucchini med ragu på vegofärs. Denna rätt fulländas med oreganorostad potatis och en fräsch rädissallad. Vi serverar med en klick majonnäs och sedan är det bara att njuta!

Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Korn
Soja
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Zucchini

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

4 g

Souvlaki-kryddmix

500 g

Potatis

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

75 g

Rädisor

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 g

Torkad oregano

40 g

Rucola

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 burk

Tomatpuré

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till vegoprotein

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2693 kJ
Energi (kcal)644 kcal
Fett31 g
varav mättat5 g
Kolhydrater63.9 g
varav socker13.7 g
Protein27.1 g
Salt7.1 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Rosta zucchini
2

Under tiden, halvera zucchini på längden. Gröp ur med en liten sked och ställ det urgröpta köttet åt sidan i en skål.

Placera zucchinihalvorna i en smord ugnsform med snittytan uppåt. Blanda med en skvätt olivolja, hälften av Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene.

Stek vegofärs
3

Finhacka lök och det urgröpta zucchiniköttet.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs, lök, zucchinikött, souvlakikrydda, resterande Vitlöksflörter och salt i 4–5 min, eller tills lök har mjuknat.

Tillsätt tomatpuré, Worcestershiresås, vatten och grönsaksbuljong och sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.

Förbered råvaror
4

Under tiden, skölj rucola.

Skär rädisor i tunna skivor.

Tillsätt ost
5

Ta ut färdig zucchini från ugnen och fyll med vegofärs.

Toppa med riven ost och grädda i ugnen i 1–2 min, eller till osten har smält.

Blanda rucola, rädisor, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp rostad potatis, fylld zucchini och sallad på tallrikar.

Servera med en klick majonnäs.