Vegetarisk shawarmarulle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk shawarmarulle

Vegetarisk shawarmarulle

med za'atar-pommes och srirachamajonnäs

Shawarmarullen är en take away-favorit för många, och i kväll serverar vi vår egen hemlagade vegovariant på denna klassiker. Vi steker vegansk kebab i kryddblandningen Panamat och serverar den i varma tortillas med en sallad som får smak av syltad rödlök och srirachamajonnäs. Za'atar-kryddade pommes blir ett perfekt tillbehör.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Senap
Havre
Sesam
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

500 g

Potatis

½ st

Rödlök

150 g

Strimlad salladsmix

4 g

Za'atar

(Innehåller Sesam)

4 g

Panamat

100 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4299 kJ
Energi (kcal)1027 kcal
Fett62.4 g
varav mättat55.8 g
Kolhydrater88.1 g
varav socker10.5 g
Protein28.1 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt, za'atar [1/2 paket, 2P] och peppar.

Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Sylta lök
2

Under tiden, skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Blanda rödlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och tillräckligt med vatten för att täcka lök i en liten skål. Ställ åt sidan.

Stek vego-kebab
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 6 min av potatisens tillagningstid.

Stek vego-kebab med Panamat och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Värm tortillas
4

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Blanda sallad
5

Häll av lag från rödlök precis innan servering.

Blanda majonnäs och sriracha i en liten skål.

Blanda hälften av srirachamajonnäs, salladsmix, rödlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg vego-kebab och sallad i mitten på varje tortilla.

Vik in ändarna och rulla ihop till en burrito.

Servera med pommes och resterande srirachamajonnäs.