Vegetarisk Sloppy Joe
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk Sloppy Joe

Vegetarisk Sloppy Joe

med rödkålsslaw och rostad klyftpotatis

Sloppy Joe är en mycket populär sandwich i USA. Vår smaskiga variant innehåller vegofärs och salladslök stekt med ketchup, senap och Worcestershiresås, och en fräsch rödkålsslaw. Vi serverar vår Sloppy Joe med krispig klyftpotatis.

Taggar:
Vegetarisk
Enkel
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Korn
Soja
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

7.5 g

Senap

(Innehåller Senap)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

500 g

Potatis

180 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Morot

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Vatten till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till stekning

2 msk

Ketchup till sås

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3781 kJ
Energi (kcal)904 kcal
Fett38.8 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater105.6 g
varav socker23.6 g
Protein31 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene

Blanda rödkålsslaw
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Riv morot (oskalad) grovt.

Vispa ihop hälften av srirachamajonnäsen och vatten till en lättflytande konsistens i en medelstor skål. Krydda med salt och en nypa peppar. Rör ner rödkål och morot.

Stek färs
3

Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek vit salladslök, vegofärs och Ay Cajun-ba i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Krydda färs
4

Sänk till medellåg värme.

Rör i senap, worcestershiresås, ketchup och vatten med vegofärsen. Smaka av med salt och peppar.

Ta av från värme och täck med lock.

Värm briochebröd
5

Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3–4 min, tills genomvarma.

Servera
6

Dela briochebröd på mitten och bre resterande srirachamajonnäs på bottenhalvan.

Toppa med vegofärs och en sked rödkålsslaw. Strö över lite grön salladslök.

Servera Sloppy Joe med klyftpotatis och resterande rödkålsslaw.