Sloppy Joe är en mycket populär sandwich i USA. Vår smaskiga variant innehåller vegofärs och salladslök stekt med ketchup, senap och Worcestershiresås, och en fräsch rödkålsslaw. Vi serverar vår Sloppy Joe med krispig klyftpotatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
7.5 g
Senap
(Innehåller Senap)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
500 g
Potatis
180 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Morot
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
1 st
Salladslök
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Vatten till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Olja till stekning
2 msk
Ketchup till sås
½ dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Riv morot (oskalad) grovt.
Vispa ihop hälften av srirachamajonnäsen och vatten till en lättflytande konsistens i en medelstor skål. Krydda med salt och en nypa peppar. Rör ner rödkål och morot.
Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek vit salladslök, vegofärs och Ay Cajun-ba i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Sänk till medellåg värme.
Rör i senap, worcestershiresås, ketchup och vatten med vegofärsen. Smaka av med salt och peppar.
Ta av från värme och täck med lock.
Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3–4 min, tills genomvarma.
Dela briochebröd på mitten och bre resterande srirachamajonnäs på bottenhalvan.
Toppa med vegofärs och en sked rödkålsslaw. Strö över lite grön salladslök.
Servera Sloppy Joe med klyftpotatis och resterande rödkålsslaw.