Tarte flambée, är en specialitet från den franska regionen Alsace, och är en slags vit pizza med lök. Vår härliga variant innehåller mornaysås, vitlök, purjolök, lök, zucchini och mozzarella. Vi serverar vår Tarte flambée med färsk basilika och äppel-och rucolasallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Zucchini
½
Purjolök
100
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
½
Basilika
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Vitlöksklyfta
1
Lök
40
Rucola
½
Äpple
½
Salt (steg 3)
½
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär zucchini i 1 cm tunna skivor, och placera dem i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i 10 min, tills lätt mjuka.
TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.
Skär lök i tunna skivor.
Halvera purjolök [1/2 st, 2P] på längden och skär den i tunna skivor på bredden.
Riv av basilikablad [1/2 st, 2P].
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera, kärna ur och skär äpple [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Blanda mornaysås och vitlök i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek purjolök och lök med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i 3-4 min, tills lätt mjuka.
Lägg över färdigrostad zucchini på en tallrik.
Rulla försiktigt ut pizzadegen (och medföljande bakplåtspapper) på plåten du använde till zucchinin, och bre på mornay-vitlökssås.
Toppa med purjolök, lök, zucchini och mozzarella.
Baka i ugnen i 10-13 min, tills degen är gyllene och osten bubblar.
Skölj rucola.
Blanda äpple, rucola, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål.
Toppa tarte flambée med färsk basilika och en handfull äppel-och rucolasallad.
Servera med resterande sallad.