Vegetarisk teriyaki på vegobitar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk teriyaki på vegobitar

Vegetarisk teriyaki på vegobitar

med svart sesammajonnäs och cashewnötter

I kväll ska vi göra teriyaki på vegobitar, en rätt med massor av smaker och färger. Vi steker vegobitar, wokmix, morot, ingefära och teriyakisås. Sen serverar vi vår teriyaki med fluffigt jasminris, krämig svart sesammajonnäs och och knapriga cashewnötter.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Nötter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

200 g

Wokmix

2 tsk

Ingefära

240 g

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3608 kJ
Energi (kcal)862 kcal
Fett36.5 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater93.4 g
varav socker18.4 g
Protein39.5 g
Salt6.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror
2

Riv oskalad ingefära fint.

Skär morot i tunna halvmånar. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek wokmix och morot i 3–4 min, tills mjuka.

Stek pulled beans
4

Tillsätt pulled beans till stekpannan och stek i ytterligare 3–4 min.

Tillsätt ingefära [2 tsk | 4 tsk] och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt teriyakisås
5

Sänk till medelvärme, och rör i teriyakisås och vatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan. Krydda med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med pulled beans-teriyaki.

Garnera med cashewnötter och servera med sesammajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image