I kväll ska vi göra teriyaki på vegobitar, en rätt med massor av smaker och färger. Vi steker vegobitar, wokmix, morot, ingefära och teriyakisås. Sen serverar vi vår teriyaki med fluffigt jasminris, krämig svart sesammajonnäs och och knapriga cashewnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
200 g
Wokmix
2 tsk
Ingefära
240 g
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
75 g
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)
1 st
Morot
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 dl
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Riv oskalad ingefära fint.
Skär morot i tunna halvmånar.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek wokmix och morot i 3–4 min, tills mjuka.
Tillsätt pulled beans till stekpannan och stek i ytterligare 3–4 min.
Tillsätt ingefära [2 tsk | 4 tsk] och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Sänk till medelvärme, och rör i teriyakisås och vatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan. Krydda med salt och peppar.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med pulled beans-teriyaki.
Garnera med cashewnötter och servera med sesammajonnäs.