Vegetarisk tortellonigratäng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk tortellonigratäng

Vegetarisk tortellonigratäng

med krämig tomatsås och färsk rucola

Här bjuder vi på ett underbart recept som bjuder på massor av spännande smaker. Vi ska nämligen laga en fantastisk tortellonigratäng, fylld med ljuvliga ingredienser! Vi blandar tortelloni med tomater, paprika, vitlök, lök och matlagningsgrädde. Vi toppar med panko och ost och gratinerar härligheterna i ugnen. Vi serverar vår gratäng med vackert grön rucola, smaksatt med balsamvinäger.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Selleri
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Tomat

1 st

Paprika

1 portionspåse

Basilika

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

½ burk

Tomatpuré

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

40 g

Rucola

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Lök

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 dl

Vatten (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3840 kJ
Energi (kcal)918 kcal
Fett47.2 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater91 g
varav socker22.9 g
Protein27.5 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka lök.

Skär tomat och paprika i 2 cm stora bitar

Grovhacka basilikablad.

Skölj rucola. 

Blanda panko, riven ost, solroskärnor, olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål. 

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] en stor stekpanna på medelhög värme (helst ugnssäker).

Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], vitlök och lök, och fräs i 30 sek.

Tillsätt tomat, paprika och basilika, och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Stek under omrörning i 1-2 min. 

Laga tomatsås
3

Sänk till medelvärme.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och vatten [2 dl | 4 dl] till stekpannan och sjud under omrörning i 2-3 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Tillsätt pasta
4

Rör ner pasta i såsen, koka tills såsen har tjocknat och pastan är mjuk, 1-2 min. 

Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

TIPS: Lägg över pasta och sås i en ugnsform, om stekpannan inte är ugnssäker.

Gratinera tortelloni
5

Täck pasta med pankomix och gratinera i ugnen i 5-7 min, eller tills toppingen börjar bli krispig. 

Blanda med rucola och balsamvinäger [½ paket, 2P] i en skål.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till salladen.

Servera
6

Lägg upp tortellonigratäng i skålar, och toppa med rucola.