Funderar du på att åka till Mexiko eller Cypern men kan inte riktigt bestämma dig? Det behöver du inte, för med våra gyllenstekta grillost-tacos med tomat, salladsblad och grillost kan du uppleva båda länders kulinariska himlavalv utan att ens lämna ditt kök. Toppa med karamelliserad lök och frisk avokadocrema.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Grillost
(Innehåller Mjölk)
2
Rödlök
2
Vitlöksklyfta
2
Tomat
1
Sallad
½
Torkad oregano
½
Citron
1
Avokado
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
3
Socker (steg 2)
2
Vatten* (steg 2)
½
Olivolja (steg 2)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär grillost i tunna skivor (2 per person).
Skär lök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär tomat i tunna skivor.
Bryt av salladsblad.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Fräs lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk.
Tillsätt balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt, och stek tills löken har karamelliserats, 3-5 min.
Lägg över till en skål.
Under tiden, blanda vitlök, oregano [½ påse, 2P], lite olivolja och en nypa peppar i en medelstor skål.
Vänd grillost i marinaden.
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött med en sked.
Blanda avokado, majonnäs, en generös skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Torka försiktigt ur stekpannan, och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek grillost i 2-3 min per sida, tills gyllene.
Under tiden, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Fyll din tortilla med tomat, salladsblad, karamelliserad lök och grillost.
Ringla över avokadocrema och servera med resterande citronklyftor.