Vegetariska grillost-tacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariska grillost-tacos

Vegetariska grillost-tacos

med karamelliserad rödlök och len avokadocrema

Funderar du på att åka till Mexiko eller Cypern men kan inte riktigt bestämma dig? Det behöver du inte, för med våra gyllenstekta grillost-tacos med tomat, salladsblad och grillost kan du uppleva båda länders kulinariska himlavalv utan att ens lämna ditt kök. Toppa med karamelliserad lök och frisk avokadocrema.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Senap
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Grillost

(Innehåller Mjölk)

2

Rödlök

2

Vitlöksklyfta

2

Tomat

1

Sallad

½

Torkad oregano

½

Citron

1

Avokado

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

3

Socker (steg 2)

2

Vatten* (steg 2)

½

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1003 kcal
Energi (kJ)4195 kJ
Fett54.3 g
varav mättat26.8 g
Kolhydrater76.5 g
varav socker24.7 g
Protein38.5 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Skär grillost i tunna skivor (2 per person).

Skär lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär tomat i tunna skivor.

Bryt av salladsblad. 

Karamellisera lök
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk.

Tillsätt balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt, och stek tills löken har karamelliserats, 3-5 min.

Lägg över till en skål. 

Marinera grillost
3

Under tiden, blanda vitlök, oregano [½ påse, 2P], lite olivolja och en nypa peppar i en medelstor skål. 

Vänd grillost i marinaden.

Gör avokadocrema
4

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött med en sked.

Blanda avokado, majonnäs, en generös skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Stek grillost
5

Torka försiktigt ur stekpannan, och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek grillost i 2-3 min per sida, tills gyllene. 

Under tiden, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
6

Fyll din tortilla med tomat, salladsblad, karamelliserad lök och grillost.

Ringla över avokadocrema och servera med resterande citronklyftor.