Vegetariska grillost-tacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariska grillost-tacos

Vegetariska grillost-tacos

med karamelliserad rödlök och avokadocrema

Funderar du på att åka till Mexiko eller Cypern men kan inte riktigt bestämma dig? Det behöver du inte, för med våra gyllenstekta grillost-tacos med tomat, salladsblad och grillost kan du uppleva båda länders kulinariska himlavalv utan att ens lämna ditt kök. Toppa med karamelliserad lök och frisk avokadocrema.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Torkad oregano

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

1 st

Citron

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Avokado

2 st

Tomat

2 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Sallad

2 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till guacamole

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4250 kJ
Energi (kcal)1016 kcal
Fett56.4 g
varav mättat27.1 g
Kolhydrater82 g
varav socker15.7 g
Protein38.5 g
Salt5.6 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Skär grillost i tunna skivor (2 per person).

Skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera och skär tomat i tunna skivor.

Bryt av salladsblad.

Karamellisera lök
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs rödlök under omrörning i 5–6 min, eller tills mjuk.

Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och en nypa salt, och stek tills löken har karamelliserats, 3–5 min.

Lägg över till en skål.

Marinera grillost
3

Under tiden, blanda vitlök, oregano, lite olivolja och en nypa peppar i en medelstor skål.

Vänd grillost i marinaden.

Gör avokadocrema
4

Skär citron i klyftor.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.

Blanda avokado, majonnäs, en generös skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Stek grillost
5

Torka försiktigt ur stekpannan, och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Fyll tortillas med tomat, salladsblad, karamelliserad lök och grillost.

Ringla över avokadocrema och servera med resterande citronklyftor.