Funderar du på att åka till Mexiko eller Cypern men kan inte riktigt bestämma dig? Det behöver du inte, för med våra gyllenstekta halloumitacos kan du uppleva båda länders kulinariska himlavalv utan att ens lämna ditt kök. Toppa med karamelliserad lök och frisk avokadoröra.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
200 g
Halloumi
(Innehåller Mjölk)
2 st
Rödlök
2 st
Vitlöksklyfta
2 st
Tomat
1 st
Sallad
1 g
Torkad oregano
1 st
Ekologisk citron
1 st
Avokado
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
3 tsk
Socker (steg 2)
Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Skär rödlök och tomat i tunna skivor. Pressa vitlök. Bryt av salladsblad.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök under omrörning i 5-6 min. Tillsätt balsamvinäger och socker* [3 tsk | 6 tsk] och fräs tills löken har karamelliserats, 3-5 min. Lägg över lök i en skål och ställ åt sidan.
Blanda lite olivolja*, oregano, en nypa peppar* och hälften av vitlöken i en skål. Vänd halloumi i marinaden och låt stå tills den ska stekas.
Skär citron i klyftor. Dela avokado och ta ut kärnan. Gröp ur köttet och lägg det i en skål. Tillsätt resterande vitlök, majonnäs och en rejäl skvätt citronjuice i skålen och mosa med en gaffel tills slät. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Diska och torka av stekpannan. Hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelhög värme. Stek halloumi tills gyllene, ca 2 min på varje sida. Värm tortillas på en tallrik i mikrovågsugnen i 10 sek, tills genomvarma, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Fyll tortillas med tomat, salladsblad, karamelliserad lök och halloumi. Ringla över avokadocrema och servera med resterande citronklyftor.