Vegetariska kebab style-pulled beans
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariska kebab style-pulled beans

Vegetariska kebab style-pulled beans

med pommes frites och örtyoghurt

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Pulled pork känner du säkert till, men har du hört om pulled beans? I kvällens rätt är det bönorna som får sola sig i rampljuset. Vi steker dem tillsammans med lök och vår egen kryddblandning, Ay Cajun-ba, och serverar på en bädd av pommes på potatis och rödbetor. Pricken över i:et blir en örtdoftande yoghurtsås och en sallad med tomat och morot.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Proteinrik
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

240 g

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

500 g

Potatis

1 st

Rödbeta

1 st

Rödlök

1 st

Tomat

1 st

Sallad

½ st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Morot

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk Kan innehålla Mjölk)

½ g

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2676 kJ
Energi (kcal)640 kcal
Fett28.4 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater411.9 g
varav socker20.2 g
Protein71.2 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis och rödbeta (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, oregano [1/2 påse, 2P], salt och peppar.

Rosta i 25–35 minuter, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda örtyoghurt
2

Under tiden, finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Blanda yoghurt, persilja, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Förbered grönsaker
3

Grovhacka tomat.

Finhacka sallad.

Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka den innersta delen.

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Stek pulled beans
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek pulled beans, rödlök, Ay Cajun-ba, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i 3–4 min, eller tills brynta.

 

Förbered sallad
5

Under tiden, blanda tomat, morot, sallad, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp pommes på tallrikar och toppa med pulled beans och sallad.

Ringla över örtyoghurt.