Vegofärsalbondigas i tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegofärsalbondigas i tomatsås

Vegofärsalbondigas i tomatsås

med vitlöksbaguette och rucolasallad

Albondigas är spanska för köttbullar, och i kväll gör vi dem på vegofärs och serverar dem i en tomatsås med rucolasallad och gyllenrostad vitlöksbaguette. Smaklig måltid!

Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 st

Lök

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Souvlaki-kryddmix

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Rökt paprikapulver

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

1

Ägg till köttbullar

¼ tsk

Salt till köttbullar

1 msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till sås

½ tsk

Socker till sås

½ dl

Vatten till sås

2 msk

Olja till bröd

¼ tsk

Salt till bröd

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3807 kJ
Energi (kcal)910 kcal
Fett39.8 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater99.7 g
varav socker21.7 g
Protein34.4 g
Salt8.6 g

Instruktioner

Stek köttbullar
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Riv lök fint.

Blanda vegofärs, ägg, ströbröd, lök, souvlaki-kryddmix och salt i en stor skål.

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Tillaga köttbullar i ugnen i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta.

Laga sås
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs rökt paprikapulver i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt krossade tomater, salt, peppar, socker och vatten och koka upp.

Sänk till låg värme och sjud i 10 min, eller tills något tjocknat.

Rosta vitlöksbaguette
3

Halvera baguette.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, olja och salt i en liten skål.

Placera baguette på en plåt med bakplåtspapper och ringla över vitlöksolja.

Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills gyllene och krispig.

Förbered råvaror
4

Under tiden, halvera citron.

Skölj rucola.

Finhacka persilja.

Blanda sallad
5

Blanda en generös skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Tillsätt rucola till skålen med citrondressing och blanda precis innan servering.

Vänd försiktigt ner färdiga köttbullar i tomatsås.

Servera
6

Lägg upp köttbullar och rucola i djupa tallrikar.

Servera med vitlöksbröd och toppa med persilja.