Våra vietnamesiskinspirerade salladswraps med stekt vegofärs blir en lätt och välsmakande middag. Vi steker färsen med vår egen kryddblandning Ga-Laksa och serverar färsen med syltade grönsaker, jasminris och sesamsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
4 g
Ga-Laksa
1 st
Lök
180 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
1 st
Sallad
1 st
Lime
1 st
Morot
75 g
Rädisor
1 st
Gurka
1 st
Salladslök
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
10 ml
Sesamolja
(Innehåller Sesam)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
½ tsk
Socker till inläggning
3 dl
Vatten till ris
¼ tsk
Salt till ris
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, grovhacka lök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 2–3 min, eller tills den mjuknar.
Tillsätt vegofärs. Ga-Laksa och en nypa salt och peppar och stek i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Ansa och separera salladsblad och skölj dem.
Skär gurka och rädisor i tunna skivor.
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Halvera lime.
Blanda socker, gurka, morot, rädisor, en generös skvätt limesaft och en nypa salt i en stor skål.
Vänd runt grönsaker i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.
Blanda sojasås, sesamolja och sesamfrön i en liten skål.
Skär salladslök i tunna skivor.
Fyll en liten skål med ris och pressa så att det blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset formas till en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.
Lägg upp salladsblad på tallrikarna och fyll dem med vegofärs och syltade grönsaker.
Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med salladslök.
Servera med sesamsås vid sidan av.