Tacos på vegobitar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tacos på vegobitar

Tacos på vegobitar

med karamelliserad lök och avokado crema

Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept på vegetariska pulled bean-tacos. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, stekta pulled beans, karamelliserad rödlök, sallad, tomat och en ljuvlig avokado crema.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

240 g

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

1 st

Citron

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Avokado

2 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Majs

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½ g

Torkad oregano

1 st

Sallad

2 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till vegoprotein

¼ tsk

Salt till guacamole

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3975 kJ
Energi (kcal)950 kcal
Fett40.4 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater91.3 g
varav socker17.8 g
Protein43.8 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Skär rödlök i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök.

Karamellisera lök
2

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelvärme. Stek rödlök under omrörning, 5-6 min, tills mjuk. Rör i balsamvinäger, socker, en skvätt vatten och en nypa salt. Stek tills löken har karamelliserats, 3-5 min. Överför till en liten skål.

Marinera pulled beans
3

Blanda oregano, salt, en nypa peppar, lite olivolja och hälften av vitlöken i en medelstor skål. Vänd pulled beans i marinaden och ställ åt sidan.

Gör avokado crema
4

Dela citron i klyftor. Halvera avokado, kärna ur, gröp ur med en sked och lägg det i en skål. Tillsätt resterande vitlök, majonnäs och en generös skvätt citronjuice. Mosa med en gaffel tills slät. Krydda med salt och peppar.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme. Stek pulled beans tills brynt, 3-4 min. Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Riv av salladsblad.

6

Fyll din tortilla med pulled beans, salladsblad, karamelliserad lök och tomat. Ringla över avokado crema och servera med resterande citronklyftor.